Melaleuca Alternifolia Leaf oil

Чаено дърво

Произход

Маслото се добива от растение, принадлежащо към семейството на Melaleuca alternifolia. Получава се чрез процес на дестилация с водна пара.

Маслото от Чаено дърво е било познато на хората още в дълбока древност. В Австралия с него успешно лекували кожни инфекции, моряците пък го използвали за направата на чай, а днес то е едно от най-силните антисептични средства, с изразени антивирусни и противогъбични свойства.

Състав

Маслото от чаено дърво е едно от най-богатите на полезни вещества. Съдържа над 48 органични компоненти – монотерпени (около 50%), дитерпени (около 35%) и цинеол (около 15%). В екстракта от маслото се откриват и редица други вещества, които рядко се срещат в другите растения, като виридифлорен (около 1%), В-терпинеол (около 0.24%), както и следи от L-тернинеол и алигексаноат.

Приложение

Маслото от Чаено дърво притежава силен, остър аромат, който напомня лекар¬ство и се използва като средна нотка в парфюмерията. Комбинира се добре с етерични масла от мента, лимон, лавандула, индрише, розово дърво. Подходящо за мазна и склонна към омазняване коса и кожа. Притежава антигъбични и антивирусни свойства.

Продукти с Melaleuca Alternifolia Leaf oil