Emblica officinalis fruit

Амла

Произход

Маслото от амла се получава чрез инфузия в растително масло на био плодове на т. нар. цариградско грозде. То има антиоксидантно, противовъзпалително и хидратиращо действие и намира чудесно приложение в грижата за косата. Маслото от амла намалява косопада, като подсилва корените на косата, предпазва от изтъняване и стимулира производството на меланин, възстановява слабата и изтощена коса за здрав блясък и обем – от корените до върховете. Предпазва скалпа от възпаления и заздравява косъма.
Маслото от амла съдържа вит. C, вит. А, вит. В, както и ценни минерали и танини, благодарение на което съдейства за постигане на по-сияйна кожа с изравнена структура.

Състав

Cъдъpжa фeнoли – гaлoвa ĸиceлинa, eлaгoвa ĸиceлинa, ĸвapцeтин; цeлyлoзa, изĸлючитeлнo виcoĸa ĸoнцeнтpaция нa витaмин C, лимoнeнa ĸиceлинa, пeĸтин, тaнин, зaxapи и др.

Приложение

Като терапия – малко количество от маслото се нанася с помощта на пръстите директно върху скалпа и дължините на косата, след което се оставя да престои. Впоследствие се измива с шампоан.

Като средство за разплитане на косата преди измиване – нанесете от маслото върху косата преди да влезете под душа. Разрешете косата с помощта на пръстите си, едновременно нанасяйки от маслото. Ако нямате възможност да престоите известно време така, то може да използвате сешоар, с който леко да загреете косата си. Това ще активира маслото. Впоследствие измийте с шампоан.

Продукти с Emblica officinalis fruit